Kuchenna bez mineralizacji wody
Filtry odwróconej osmozy bez mineralizacji wody, są wykorzystywane głównie do produkowania czystej wody pitnej dla osób, które mają zalecenia lekarskie aby spożywać wodę niskozmineralizowaną (np. przy chorobach nerek itp). Woda bez mineralizacji nie jest czystym H2O (nie jest całkowicie "wyjałowiona" z minerałów) lecz zawiera ich bardzo niewielką ilość. Nie jest to woda destylowana ani demineralizowana. Aby wodę bez mineralizacji doprowadzić do czystości która pozwoli ją uznać za demineralizowaną, należy doczyścić ją na złożach do demineralizacji wody lub destylować.
Woda z filtra RO (odwróconej osmozy) bez mineralizacji może być pita bez obawy o "wypłukiwanie minerałów" itp. Jeżeli dieta człowieka jest wartościowa, woda taka będzie idealnym nośnikiem substancji odżywczych, związków mineralnych itp. Woda bez mineralizacji jest idealna do gotowania w czajniku, ekspresie do kawy itp. Nie powoduje osadzania się związków wapnia w postaci tzw kamienia. Jest znakomitą bazą do przygotowywania posiłków (im bardziej czysta woda, tym lepiej wiąże się z substancjami, minerałami itp, zawartymi np. w warzywach, mięsie itd).
Wyświetl produkty producenta: Aquafilter, GE Water & Process Tech., Top Filter, USTM